© 2010 . All rights reserved. image2

Phooey Architects Children’s Activity Centre

This post is also available in: Française

Phooey Architects turned abandoned shipping containers into an activity center for children in Melbourne, Australia. Phooey decided to stack the containers and to cut them in order to create a thoroughly durable and in keeping with the origins of the containers themselves. All materials used for the construction have been recovered or recycled.

A variety of types of indoor and outdoor spaces have been created from simply stacking a couple of containers in interesting arrays. The building includes a multipurpose room (for studying, painting, dance and relaxation) with fitted carpet tiles checkerboard pattern on the walls and floor. On the first floor, a series of lounges, terraces and balconies provide shade in summer and during winter. The site is bordered by trees, different sandboxes and playgrounds.

For more information see the website Phooey Architects

Share